Franczyza

O sieci Da Grasso

Da Grasso to największa polska franczyzowa sieć pizzerii, obejmująca blisko 180 lokali w 120 miastach.

Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju, zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach. Czynnikiem wyróżniającym Da Grasso jest unikalny system franczyzy oraz oferty franczyzy, zapewniający kompleksowe wsparcie partnerów biznesowych poprzez Centralny System Zakupów, wspólne działania marketingowe, a przede wszystkim wsparcie Opiekuna, który towarzyszy Franczyzobiorcy już od momentu pierwszego kontaktu z siecią, poprzez proces uruchamiania lokalu i przez cały okres współpracy z Da Grasso. Ponadto, skorzystanie z oferty współpracy(franczyzy gastronomicznej) z Da Grasso to sposób na zarabianie w gastronomii, dzięki zrozumiałym warunkom franczyzy i sprawdzonego modelu biznesowego.

Tajemnicą sukcesu restauracji Da Grasso jest autorska receptura na wyjątkowe ciasto, a znakiem rozpoznawczym sosy – pomidorowy, czosnkowy, ostry i miodowo musztardowy - dwa dodawane do każdej pizzy gratis.

Sieć zdobyła szereg prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. Superbrands, wielokrotny Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta, co sprawia, że nasza sieć franczyzowa jest jeszcze bardziej prestiżowa, a biznes franczyzy Da Grasso wciąż się rozwija.



Kogo poszukujemy

Prowadzenie biznesu gastronomicznego to z pewnością zadanie wymagające pełnego zaangażowania, dlatego oferty franczyzy kierujemy do ludzi przedsiębiorczych, energicznych, sumiennych i pełnych optymizmu. Zapraszamy do współpracy wszystkich, którzy szukają sprawdzonych rozwiązań w prowadzeniu biznesu. Oferta franczyzy z przejrzystą strategią marketingu oraz rozpoznawalnej marki. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością ułatwi otwarcie pizzerii (oraz pomoże w zakresie zarządzania zespołem pracowników).



Lokale i lokalizacje

Optymalna powierzchnia lokalu, w którym rekomendujemy otwarcie pizzerii sieci franczyzowej to 120-150 m2, natomiast minimalna to 100 m2. Każda propozycja lokalowa jest przez nas indywidualnie analizowana. Wiemy, czego potrzebuje prosperująca gastronomia,wspieramy także w poszukiwaniach lokalu, aby spełniały one warunki franczyzy. Wiemy, że każde miasto ma swoją specyfikę i staramy się do niej dopasować. Nasz koncept doskonale wpisuje się zarówno w klimat dużych osiedli mieszkaniowych, jak i centralnych części miast. Franczyza gastronomiczna w Da Grasso to uniwersalny i sprawdzony sposób na prosperujący biznes.
Obecnie szczególnie zapraszamy do współpracy osoby zainteresowane otwarciem pizzerii w poniższych lokalizacjach:


Możliwe jest także otwarcie lokalu Da Grasso w innych miejscowościach. Warunki franczyzy przewidują jednak, że powinny one liczyć sobie min. 20 tys. mieszkańców.


Dlaczego właśnie Da Grasso:

  • • Największa na rynku sieć franczyzowa pizzerii w Polsce.
  • • Polski kapitał.
  • • Wieloletnie doświadczenie.
  • • Przejrzystość strategii marki.
  • • Rzetelne dane finansowe.
  • • Sprawdzony model prowadzenia biznesu.
  • • Współpraca z największymi partnerami: Coca- Cola, Kompania Piwowarska, Eurocash, Wrigley.
  • • Nowoczesne systemy komunikacji i zarządzania gastronomią: strona www, własna platforma online, własna aplikacja mobilna, system sprzedażowy,panel administracyjny dla Franczyzobiorców.
  • • Stała miesięczna opłata franczyzowa.
  • • Wystrój Sali konsumpcyjnej zgodny oczekiwaniami Klientów (poparte badaniami).
  • • Miła atmosfera w relacji Franczyzodawca – Franczyzobiorca.

Wsparcie franczyzy gastronomicznej nie tylko na starcie:
  • • Szczegółowy instruktaż przygotowania placówki franczyza gastronomia
  • • Projekt aranżacji sali konsumpcyjnej oraz zaplecza gastronomicznego
  • • Lista sprawdzonych wykonawców i kontaktów handlowych.
  • • Bezpłatne szkolenia dla pracowników i Franczyzobiorców na starcie oraz przez cały okres współpracy
  •    dostosowane do potrzeb i umiejętności.
  • • Wsparcie doświadczonych przedstawicieli handlowych partnerów biznesowych
  •    w procesie uruchamiania lokalu oraz przez cały okres współpracy.
  • • Każdemu Franczyzobiorcy podczas współpracy towarzyszy Opiekun, do którego można zwracać się
  •    ze wszystkimi sprawami związanymi z prowadzeniem lokalu.
  • • Jako organizator sieci prowadzimy działania marketingowe i reklamowe na szczeblu ogólnopolskim,
  •   zarządzamy stroną www(www.dagrasso.pl) oraz fanpage’em na portalu Facebook
  •   (www.facebook.com/DaGrassoPizzerie).
  • • Raz do roku wielki zjazd Rodziny Grasso.

Menu w ofercie pakietowej:
  • • Całe menu dostępne dla Franczyzobiorców podzielone jest na pakiety tematyczne.
  • • Obowiązkowy „Pakiet Podstawowy” – obejmuje 36 rodzajów pizzy, sałatki,przekąski i napoje.
  • • Pozostałe pakiety(m.in. dania mięsne i rybne, makarony, zupy, naleśniki) do wyboru przez
  •    Franczyzobiorców w zależności od potrzeb lokalu i specyfiki rynku lokalnego.

Zaopatrzenie w produkty:
  • • Lista sprawdzonych dostawców i najlepsze ceny.
  • • Szczegółowe receptury.
  • • Systemem HACCP.
  • • Audyt partnerów handlowych i negocjacje warunków.

Wsparcie marketingowe
  • • Działania marketingowe i PR na szczeblu ogólnopolskim
  • • Nowoczesna strona www.dagrasso.pl i profil www.facebook.com/DaGrassoPizzerie.
  • • Aplikacja mobilna
  • • Pomoc w działaniach lokalnych–od doradztwa strategicznego po przygotowanie graficzne materiałów
  •   marketingowych.
  • • Zamówienia online/promocje internetowe.

Finanse:
  • • Opłata wstępna: 12 000 zł
  • • Opłata miesięczna: od 1464,10 zł do 2114,10 zł (w zależności od wybranych pakietów menu)
  • • Całościowy koszt inwestycji: od 150 tys. zł – (kwota inwestycji zależy od powierzchni i stanu
  •   technicznego lokalu)


Dołącz do Da Grasso

Skontaktuj się z naszym biurem:

Łódź, ul. Żeligowskiego 8/10
bud. 'A' 5 piętro
Tel: 042 276-70-60, +48 663 390 907
Mail: franczyza(at)dagrasso.pl

Fotografie